krijtwand-vrijheidsplein-foto-flip-franssen

GROESBEEK

Groesbeek

Waar geschiedenis, natuur en wijn samenkomen

Groesbeek, een pittoresk dorp in Gelderland, is een verborgen parel met rijke geschiedenis en natuurlijke schoonheid. Het herbergt het Vrijheidsmuseum, dat levendige verhalen vertelt over de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast is het bekend als de ‘wijnhoofdstad van Nederland’ met zijn charmante wijngaarden. Voor natuurliefhebbers biedt het Zevenheuvelenpad adembenemende uitzichten op het glooiende landschap. Tot slot, een bezoek aan de indrukwekkende Canadese Begraafplaats biedt een moment van bezinning. Kortom, Groesbeek is een unieke bestemming vol ontdekkingen.

zja vrijheidsmuseum groesbeek 8

Het Vrijheidsmuseum in Groesbeek

In Groesbeek staat het indrukwekkende Vrijheidsmuseum, een plek gewijd aan de historische gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Het museum brengt het verhaal van oorlog en bevrijding tot leven door middel van interactieve tentoonstellingen en persoonlijke getuigenissen. Bezoekers worden uitgenodigd om de veerkracht van de menselijke geest te verkennen en de kostbare waarde van vrijheid te waarderen.

Afrika Museum

Gelegen net buiten Groesbeek in Berg en Dal, biedt het Afrika Museum een fascinerende kijk op de rijke culturen van Afrika. Het museum combineert zowel binnen- als buitenexposities, waaronder traditionele Afrikaanse huizen. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de kunst, cultuur en geschiedenis van Afrikaanse samenlevingen, wat zorgt voor een unieke en educatieve ervaring.

Afrika museum inspireert je elke keer weer
Afrika Museum
Afrika Museum - Beeld: Studio 38C

De Groesbeekse Wijngaarden

Groesbeek draagt met trots de titel ‘wijnhoofdstad van Nederland’, dankzij de schilderachtige Groesbeekse Wijngaarden. Deze wijngaarden produceren een verscheidenheid aan bekroonde wijnen, geliefd door zowel kenners als beginners. Bezoekers kunnen genieten van rondleidingen, wijnproeverijen en evenementen, terwijl ze het prachtige landschap bewonderen. De wijnroutes door de wijngaarden bieden een unieke kans om te genieten van de lokale cultuur en natuur.

De Groesbeekse Wijngaarden vormen een onmisbare stop voor wijnliefhebbers.

Mookerheide

Op slechts een korte rit van tien minuten van Nijmegen ligt de betoverende Mookerheide. Dit natuurreservaat, dat zich kenmerkt door uitgestrekte heidevelden en prachtige bossen, is doordrenkt van een rijke historie. Het is de perfecte plek om te voet te verkennen en te genieten van de serene rust. Een schitterend gebied dat absoluut een bezoek verdient.

MEER INFORMATIE

Evenementen GROESBEEK

Bekijk hier de evenementen die gehouden worden in Groesbeek

Evenementen Groesbeek

BEDRIJVEN OVERZICHT GROESBEEK

09:30 - 20:00

Wennekers Wonen Welkom bij Wennekers Wonen, de toonaangevende woonwinkel in de regio ...

Ambachtsweg 3 6562 AZ Groesbeek
09:00 - 17:00

Ontdek Vakantiepark de Oude Molen in Groesbeek Vakantiepark de Oude Molen, gelegen ...

Wylerbaan 2A, Groesbeek, Nederland
09:00 - 18:00

Fietsen op het Spoor Met de fietstrein op avontuur in de grensstreek ...

Bahnhofstraße 15, Kranenburg, Duitsland
10:00 - 17:00
$$

Missie Vrijheidsmuseum Het Vrijheidsmuseum beoogt door middel van kennisoverdracht, ervaren/beleven en interactie, ...

Wylerbaan 4G, Groesbeek

overige bestemmingen

NijmegenOnline.nl

NijmegenOnline.nl is de plek voor alle informatie over Nijmegen en haar prachtige omgeving. Of je nu hier komt studeren, een inwoner bent of lekker dagje op pad gaat, wij voorzien je van alle informatie