WIJCHEN

WIJCHEN

Kom voor het kasteel, blijf voor de charme in Wijchen.

Ontdek Wijchen, een charmante Gelderse stad vol historische wonderen en natuurlijke pracht. Bezichtig het indrukwekkende 14e-eeuwse Kasteel Wijchen en ontdek de lokale geschiedenis in het museum. Bewonder de nog werkende Wijchense Molen en proef lokaal gemalen producten. Verlies jezelf in de schoonheid van het Wijchens Meer, of verken de omringende natuur te voet of per fiets. Afsluitend biedt het levendige stadscentrum een uitnodigende plek om te winkelen en te ontspannen.

Kasteel Wijchen

Kasteel Wijchen, een prachtig 14e-eeuws bouwwerk, vormt het hart van de stad. Omgeven door een idyllisch park, nodigt het kasteel bezoekers uit om zijn rijke geschiedenis te verkennen. Binnen de muren vind je het Museum Kasteel Wijchen, waar tentoonstellingen variëren van lokale archeologie tot boeiende geschiedenisverhalen. Dit architecturale juweel is niet alleen een symbool van Wijchens erfgoed, maar ook een levendig cultureel centrum.

Recreatiegebied De Berendonck

De Berendonck is een recreatiegebied in Wijchen dat bezoekers een breed scala aan activiteiten biedt. Met een prachtig meer, zandstranden en groene zones, is het de perfecte locatie voor zwemmen, zonnebaden, wandelen en fietsen. Voor de avontuurlijken onder ons, biedt Thermen Berendonck, een luxe wellnessresort, unieke spa-ervaringen. De Berendonck is een paradijs voor natuur- en sportliefhebbers, en een heerlijke plek voor ontspanning dichtbij de stad.

berendonck wijchen
Wijchen de berendonck
De Berendonck wijchen ingang

Wijchense Molen

De Wijchense Molen, een historisch monument in de kern van Wijchen, draagt bij aan de unieke charme van de stad. Deze volledig functionerende windmolen maalt nog steeds graan, een fascinerend proces dat bezoekers zelf kunnen zien. In de molenwinkel kun je versgemalen producten en andere lokale delicatessen kopen. Met zijn charmante uiterlijk en actieve rol in de gemeenschap is de Wijchense Molen een onmisbaar onderdeel van de lokale cultuur.

De Wijchense Berg

De Wijchense Berg is een populaire outdoor bestemming in Wijchen, ideaal voor zowel avontuurlijke activiteiten als ontspanning. Deze heuvel biedt fantastische mogelijkheden voor wandelen, mountainbiken en genieten van het prachtige uitzicht op het omliggende landschap. In de winter verandert de berg in een skicentrum, compleet met een kunstskibaan voor ski- en snowboardliefhebbers. De Wijchense Berg is een natuurlijke speeltuin die het hele jaar door plezier en avontuur biedt.

Evenementen WIJCHEN

Bekijk hier de evenementen die gehouden worden in Wijchen

Evenementen Wijchen

OVERZICHT BEDRIJVEN in WIJCHEN

Gesloten

Ontdek Kleur en Kwaliteit bij Colora Wijchen – Dé Verfspecialist Op zoek ...

Nieuweweg 187a 6603 BM Wijchen
09:00 - 17:00

Spirototaal: Uw Totaalleverancier voor Ventilatie en Luchtkanalen Spirototaal heeft zich in de ...

Bijsterhuizen 5018, Wijchen, Nederland

OVERIGE BESTEMMINGEN

NijmegenOnline.nl

NijmegenOnline.nl is de plek voor alle informatie over Nijmegen en haar prachtige omgeving. Of je nu hier komt studeren, een inwoner bent of lekker dagje op pad gaat, wij voorzien je van alle informatie