de beste fotospots in nijmegen

De perfecte foto maak je niet zomaar. Er spelen veel factoren mee bij het maken van een mooie foto. Het licht, de sfeer en natuurlijk de locatie. Voor de locatie hoef je je in Nijmegen geen zorgen te maken! Nijmegen zit vol met hotspots waar je een supermooie foto kan maken. Voor jou zetten we 5 mooie hotspots in Nijmegen op een rijtje.

Ooijpolder

Staat jou social media vol met natuurplaatjes? In Nijmegen staat maak je meer dan genoeg mooie natuurfoto’s in de Ooijpolder. Met wel meer dan 2000 hectare aan grond zijn er genoeg opties op een mooie foto te maken. Je kunt je foto bij de wandelpaden langs de bloemen maken, of op het strand. Om hier te komen wandel je over de wandelbrug: de Ooypoort.

Ooijpolder in nijmegen

de skyline van nijmegen

De Skyline van Nijmegen

De skyline van Nijmegen is misschien wel de meest herkenbare plaatjes van Nijmegen. De Waal, De St. Stevenskerk en je kunt ook de waalbrug meenemen in je foto. Tip: in de avond zorgt de skyline voor een sfeervol beeld. Dan weerkaatst het licht van de stad op het water. Deze foto is zeker niet te missen in je fotocollectie! Dus pak je mobiel of camera en ga op pad.

Het Besiendershuis

Dit huis komt uit de 16e eeuw en heeft een bijzonder verhaal. Het huis kijkt al 500 jaar uit op de Waal en heeft door zijn lange bestaan veel meegemaakt. Het is dus zeker de moeite waard om hierlangs te gaan voor een foto. Over het Besienderhuis wordt gezegd dat het er spookt. Het heeft dus een grimmige kant. De echte waaghalzen moeten hier zeker naartoe om een foto te maken!

Vasim

Vasim is de graffitiplek van Nijmegen waar je supergave foto’s kunt maken. De vasim is een voormalig fabriekgebouw en ligt aan de Winselingseweg. Het wordt nu gebruikt als werkplaats voor kunstenaars en culturele ondernemers. Tip: dicht bij de Vasim ligt het Honigcomplex. Hier kun je ook industriële foto’s maken.

Kronenburgpark

Wil je een foto met een groene omgeving? Ga dan naar het Kronenburgpark. Het Kronenburgerpark is een park in het centrum van Nijmegen dat is geopend in 1882. In het park liggen drie oude waltorens: De St. Jacobstoren, De Kruittoren en De Roomse Voet. Een ding is hier zeker: Je krijgt een prachtige foto.