Zin om te werken? Ga dan naar een uitzendbureau in Nijmegen

Vind je het lastig om zelf een baan te vinden? Of wel fijn om een tussenpersoon te hebben waar je altijd bij terecht kunt? Dan kan een uitzendbureau uitkomst bieden. Wij leggen je graag uit hoe een uitzendbureau werkt en wat ze voor jou kunnen betekenen.

uitzendbureaus nijmegen

Wat is een uitzendbureau?

Een uitzendbureau is een bedrijf dat bemiddelt tussen werkgevers en werknemers. Het doel van een uitzendbureau is om werkzoekenden aan een tijdelijke baan te helpen en werkgevers te voorzien van flexibel personeel.

Wanneer een werkgever bijvoorbeeld tijdelijk extra personeel nodig heeft vanwege drukte, kan hij contact opnemen met een uitzendbureau. Het uitzendbureau zoekt dan geschikte kandidaten voor de functie en stelt deze voor aan de werkgever. De werkgever huurt vervolgens het personeel in via het uitzendbureau en betaalt het uitzendbureau voor de geleverde diensten. En het uitzendbureau betaalt jou dan weer.

Als werkzoekende kun je je inschrijven bij een uitzendbureau en aangeven wat voor soort werk je zoekt en hoeveel uur je beschikbaar bent. Het uitzendbureau gaat dan op zoek naar geschikte vacatures en stelt deze aan je voor. Wanneer je wordt aangenomen voor een tijdelijke baan via een uitzendbureau, treed je in dienst bij het uitzendbureau en ontvang je je salaris van het uitzendbureau.

nijmegen uitzendbureaus

Wat zijn de voor- en nadelen van een uitzendbureau?

Het voordeel van werken via een uitzendbureau is dat je snel aan de slag kunt en veel verschillende werkervaring op kunt doen. Daarnaast biedt het uitzendbureau vaak ook begeleiding en trainingen aan om je vaardigheden te verbeteren en door te groeien in je werk. Ook is het werken via een uitzendbureau heel flexibel. En je krijgt snel en gevarieerd werk aangeboden.

Het nadeel is dat je geen vast contract hebt en geen garantie hebt op een baan voor de lange termijn. Ook pakt het bureau commissie op jouw uren, dus zal jouw loon iets lager kunnen uitvallen. En de arbeidsvoorwaarden kunnen anders zijn, en minder interessant dan bij een vaste werkgever. En als laatst is de keuze soms ook beperkt. Het is dus maar de vraag of jouw droom job ertussen zit.

nijmegen uitzendbureau

Welke banen worden het meest aangeboden bij uitzendbureaus?

Er zijn veel sectoren die graag een beroep doen op een uitzendbureau. Sommige zijn dan ook gespecialiseerd in een bepaalde beroepsgroep of sector. Om je een beeld te geven hebben we een lijstje voor je samengesteld:

  • Administratieve functies: hierbij kun je denken aan functies als receptioniste, administratief medewerker of secretaresse.
  • Productie- en magazijnwerk: dit zijn bijvoorbeeld banen binnen de productie- en magazijnomgevingen, zoals orderpicker, heftruckchauffeur of productiemedewerker.
  • Horeca: voor tijdelijke of flexibele horeca-gerelateerde banen, zoals kelner, barmedewerker of keukenhulp, kun je vaak terecht bij een uitzendbureau. Zeker in de zomermaanden.
  • Technische functies: technische beroepen zijn bijvoorbeeld: monteurs, installateurs of elektrotechnicus.
  • Zorg en welzijn: in de zorgsector mag je denken aan: thuiszorgmedewerker, verpleegkundige of verzorgende functies.
uitzendbureau nijmegen

Welke uitzendbureaus vind je in Nijmegen?

In Nijmegen zijn heel veel uitzendbureaus. Sommige speciaal voor studenten, of werk in horeca en andere bieden talloze soorten banen aan. We nemen even een rijtje met goede opties met je door!

Fonky

Het studentenuitzendbureau en dit is wat zij zelf rijmen: “De stad van de vierdaagse en dat is mooi bedacht, het excuus om te zuipen is dan een week lang van kracht. Met plein ’44 en de Waalkade voorop, in De Fuik of De Muts, Het Paleis of Bascafé, overal zo gezellig daar krijg je je collega’s wel mee.”

Timing

Zij willen uitvoerend werk kleur geven en de waardering die het verdient. Want zoals ze zelf zeggen, gaat werk over meer dan alleen geld verdienen.

Adecco

Wat is de missie en visie van Adecco: “Adecco laat de toekomst werken voor iedereen: voor onze mensen, flexmedewerkers, opdrachtgevers en de maatschappij. ” Als dit bij jou past, dan weet je waar je moet zijn.

Groenehartservice

Met – de naam zegt het al – vacatures in de bouw, groenvoorziening, GWW, recycling, logistiek, metaal en meer! Zij zoeken naar gemotiveerde kandidaten waar zij goed voor zullen zorgen.

Tempo team

Dit is een grote speler in deze lijst, waar veel grote en bekende bedrijven bij aangesloten zitten zoals de KLM, Albert Heijn en de Rijksoverheid. Zoek je een baan bij een van deze grotere organisaties, kies dan voor Tempo Team.

OVERZICHT UITZENDBUREAUS