welke nieuwe vaardigheden ga jij leren dit jaar?

Door een cursus te volgen kun je nieuwe kanten van jezelf ontdekken of je sterke punten verbeteren. Het is korter dan een opleiding en wat je leert is specifieker. Je leert bijvoorbeeld met een bepaalde methode werken. Een cursus is vaak meer praktijkgericht dan bijvoorbeeld een opleiding waardoor je sneller bepaalde dingen oppakt. Wil je meer weten over cursussen? Lees dan verder!

Welke vaardigheden ga jij leren dit jaar?

Op basis van de nieuwe of verbeterende vaardigheden kun je je werkgever vragen om een ander soort functie of meer variatie in je werk. Of je wil gewoon iets nieuws leren of je ergens in specialiseren. Misschien wil je wel een taal leren van het land waar je naartoe gaat op vakantie, wil je weten hoe je je computer beter kunt beveiligen of je wil groene vingers krijgen. Alles is mogelijk.

Cursussen worden tegenwoordig al lang niet meer in een klaslokaal gehouden met andere cursisten. Je kan ook online cursussen volgen. Dat scheelt tijd en misschien vind jij het fijner om thuis te leren. Voordelen van thuis een cursus volgen zijn onder andere dat je het in je eigen tempo kan doen en dat je een privé docent hebt. Je wordt dus niet afgeleid door andere klasgenoten.

Hoelang de cursus duurt en hoeveel het kost hangt natuurlijk af van de cursus die je volgt. Bij sommige cursussen zul je materiaalkosten moeten betalen, voor bijvoorbeeld een boek of een bepaald programma.

nieuwe vaardigheden leren in nijmegen

Waar kan ik die vaardigheden leren in Nijmegen?

De voordelen die je hebt aan het volgen van een cursus merk je vooral nadat je de cursus hebt afgerond. Er gaat een nieuwe wereld voor je open. Je hebt meer kennis over een bepaald onderwerp en kan daardoor meer variatie in je werk hebben, een hogere baan krijgen of je kan eindelijk doen wat je al zo lang graag hebt willen doen. Wacht dus niet en schrijf je in!

Sinds decennia verzorgt De Opstap vanuit o.a. Nijmegen-Oost een gevarieerd cursusaanbod tegen betaalbare prijzen. Van Chinees tot gitaarspelen, van yoga tot computervaardigheden, van kunst en theater maken tot accordeon en internationaal koken. Zo’n 150 verschillende cursussen worden gegeven op diverse locaties in Nijmegen, Lent en Berg en Dal.

Een team van deskundige en enthousiaste docenten zorgt voor kwaliteit en inspiratie, daarbij ondersteund door toegewijde secretariaatsmedewerkers en een bevlogen bestuur. De prijzen van de cursussen kunnen laag gehouden worden vanwege de vrijwilligersstatus van docenten en het bestuur.

De Opstap is geregistreerd als stichting, de belangrijkste doelstelling is het organiseren van educatieve cursussen voor mannen en vrouwen op niet-commerciële basis. Er wordt hiervoor geen subsidie ontvangen. Daarnaast staat het sociale aspect hoog in het vaandel. De Opstap wil een ontmoetingsplaats zijn voor mensen uit alle lagen van de maatschappij.

leren dansen in nijmegen

Leren dansen in Nijmegen

Ben je specifiek op zoek naar een cursus waarbij je gaat leren dansen, kijk dan eens op onze pagina welke specifiek hier over gaat. Er zijn namelijk in Nijmegen een aantal dansscholen die je heel goed op weg kunnen helpen als het gaat om op een leuke manier het dansen onder de knie te krijgen.

jungiaans instituut nijmegen

Meer weten over Dieptepsychologie

Het Jungiaans Instituut Nijmegen (JIN) is een Nederlands instituut dat zich richt op de verspreiding en uitleg van het werk van de Zwitserse psychiater Carl Jung. Het JIN is opgericht met het doel om de kennis en inzichten van Jung toegankelijk te maken voor een breed publiek en biedt opleidingen, workshops, cursussen en andere activiteiten aan die gericht zijn op persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Het JIN heeft een multidisciplinair team van docenten en trainers die hun kennis en ervaring delen met deelnemers, waarbij zij zich richten op de kernprincipes van de Jungiaanse psychologie, zoals de psychologische archetypen, de persoonlijkheidstypen en de symboliek van de dromen. Het JIN richt zich op een praktische toepassing van Jungiaanse inzichten en werkt samen met andere instellingen en organisaties om de verspreiding van Jungiaanse kennis en praktijk te bevorderen.

In het algemeen wordt het JIN beschouwd als een belangrijk centrum voor de studie en uitleg van de Jungiaanse Dieptepsychologie in Nederland, en biedt het een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van persoonlijke en spirituele groei en bewustzijn bij mensen.

Bekijk hier het overzicht van alle cursussen in nijmegen