studeren in nijmegen studentenstad

Studeren in Nijmegen

De plek waar jij alle informatie vindt

over onze geweldige studententstad

Bereid je voor om je leven als student in Nijmegen te beginnen, een stad vol geschiedenis, cultuur en bruisend studentenleven! Of je nu vragen hebt over wonen, studeren, je vrije tijd besteden, of de ins en outs van het dagelijkse leven in deze prachtige stad, wij hebben alle antwoorden voor je. Ga verder met het lezen van dit artikel en duik in onze uitgebreide gids vol essentiële informatie en handige tips om het beste uit je studietijd in Nijmegen te halen. Laten we samen deze spannende reis beginnen!

Begin met het vinden van de juiste accommodatie in Nijmegen

Female,College,Student,Move,In,Dorm.,They,Are,Talking,In

Nijmegen biedt tal van woonopties voor studenten, van universiteitsresidenties tot privéverhuur en gedeelde huizen. Of je nu de drukte van het stadscentrum of de rust van de buitenwijken verkiest, er is voor ieder wat wils. Begin vroeg met zoeken, want de vraag naar accommodatie is hoog.

Zit je met vragen zoals:

  • Waar kan ik geschikte accommodatie vinden in Nijmegen?
  • Wat zijn de gemiddelde huurprijzen voor studentenkamers of appartementen?
  • Zijn er studentenhuizen of campussen aanbevolen voor mijn universiteit?
  • Hoe vind ik huisgenoten?

Lees dan snel één van deze artikelen.

Nog meer leesplezier

NijmegenOnline.nl

NijmegenOnline.nl is de plek voor alle informatie over Nijmegen en haar prachtige omgeving. Of je nu hier komt studeren, een inwoner bent of lekker dagje op pad gaat, wij voorzien je van alle informatie

Veelgestelde vragen die je als student hebt

 

Vraag: Hoe kan ik me aansluiten bij studentenverenigingen of clubs?

Antwoord: Op de volgende pagina vindt je een overzicht van alle studentenverenigingen en organsaties. Elke organisatie heeft zijn eigen procedure omtrent je aanmelden als nieuw lid.

Vraag: Waar kan ik woonruimte vinden?

Antwoord: Op de website van RU vind je een handig stappenplan met bijbehorende woonverenigingen waar jij je in kan schrijven.

Vraag: Kan ik mij eenvoudig verplaatsen binnen Nijmegen?

Nederland is de nummer 1 fietsstad van de wereld. Nijmegen verkennen met de fiets is de meest eenvoudigste manier om je te verplaatsen. Naast de fiets heeft Nijmegen een uitstekend openbaar vervoer netwerk met bussen. Hiermee kan je eenvoudig van het station op de campus komen.