ZaadeL Makerij

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 20:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
Gesloten

Contact Informatie

Ontdek ZaadeL Makerij: Het Creatieve Hart van Nijmegen-Oost

ZaadeL Makerij is meer dan alleen een plek; het is een bruisende broedplaats van creativiteit en ambacht in het hart van Nijmegen-Oost. In onze grote loods, waar verschillende creatieve disciplines samensmelten, bieden we iedereen de kans om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen, te experimenteren en zich te laten inspireren.

Een Unieke Samenwerking van Creatieve Geesten

Oprichters Ingeborg Laninga en Joep Zaad hebben met ZaadeL Makerij een uniek atelier/metaalwerkplaats gecreëerd. Hier kun je terecht voor een breed scala aan cursussen en workshops, variërend van tekenen en schilderen tot een gespecialiseerde lasopleiding. Onze samenwerking met andere creatieve makers, zoals “Kapper Korte Mette en “Manic Manicures”, zorgt voor een dynamische en inspirerende omgeving.

Cursussen en Workshops voor Elke Creatieveling

Bij ZaadeL Makerij kun je je creatieve vaardigheden op verschillende manieren ontwikkelen:

– Tekenen en Schilderen: Onder leiding van Ingeborg Laninga, die bekend staat om haar vermogen om ambachtelijke en klassieke technieken te combineren met experimentele benaderingen.
– Lasopleiding: Leer van Joep Zaad, een ervaren docent metaalbewerking/lassen, alles over dit ambacht door zijn weekendcursus te volgen.

Een Expo-Winkel vol Lokale Kunst en Vintage Mode

Onze expo-winkel is een ware schatkamer. Elke twee maanden presenteren we een nieuwe expositie met werk van lokale kunstenaars. Daarnaast vind je bij ons producten van lokale makers en een zorgvuldig samengestelde collectie vintage kleding. Het is een plek waar je zonder afspraak binnen kunt lopen om je te laten verrassen en inspireren.

Kunst op de Kast: Een Levendige Expositie bij ZaadeL Makerij

Ons nieuwste project, **Kunst op de Kast**, biedt een podium aan kunstenaars en ontwerpers om hun werk te tonen in het hart van onze Makerij. Deze expositie verandert elke twee maanden en wordt altijd gevierd met een informele borrel. Het is de perfecte gelegenheid om in contact te komen met makers, kijkers en dromers.

Duurzaamheid en Gemeenschap

Onze visie op duurzaamheid komt tot uiting in de vintage kleding die we verkopen, ingebracht door onze klanten. De opbrengst ondersteunt de verkoop van kunstproducten van lokale makers, waarmee we bijdragen aan een mooiere, betere en duurzamere wereld.

Bezoek ZaadeL Makerij: Een plek waar kunst ons verbindt en waar je altijd welkom bent om te ontdekken, leren en geïnspireerd te raken. Onze deuren staan open van dinsdag t/m zaterdag, synchroon met de openingstijden van Kapper Korte Mette, Manic Manicures en tijdens onze cursussen. Ontdek zelf waarom we zeggen: we maken hier van alles, maar geen zadels!

ZaadeL Makerij, gevestigd in Nijmegen-Oost, wacht op je bezoek. Loop binnen en laat je verwonderen door wat wij en onze creatieve gemeenschap te bieden hebben.