Vrijheidsmuseum

Openingstijden

Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
12:00 - 17:00

Contact Informatie

Missie Vrijheidsmuseum

Het Vrijheidsmuseum beoogt door middel van kennisoverdracht, ervaren/beleven en interactie, historisch besef tot stand te brengen in relatie tot de actualiteit.

Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen

In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum. Het museum ligt dicht bij Duitsland en midden in het gebied van twee van de belangrijkste operaties aan het Westfront tijdens WO2: Market Garden en Veritable. Het is een publiekstrekker voor jong en oud, uit binnen- en buitenland. De bezoekers beleven het boeiende Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten.

Er is nooit één verhaal

De Tweede Wereldoorlog krijgt in het museum vanuit verschillende perspectieven een veelzijdig gezicht, in samenhang met de 20e eeuw en de actualiteit. De bezoeker wordt uitgedaagd kritisch na te denken over vrijheid toen en nu, vol beleving, interactiviteit en museale topstukken. Ook het duurzame gebouw zelf, de 12 meter hoge Dome, is een attractie en heeft een sterke gelijkenis met een enorme parachute. Vanaf het terras heeft u een panoramisch uitzicht over het historische landschap van toen.

Exposities

De bezoekers beleven in de vaste expositie van het Vrijheidsmuseum het boeiende Verhaal van Oorlog en Vrijheid zonder Grenzen in zowel Nederland als Duitsland, Europa en daarbuiten. De Tweede Wereldoorlog krijgt vanuit verschillende perspectieven een veelzijdig gezicht, in samenhang met de geschiedenis van de 20e eeuw en de actualiteit. Naast de vaste presentatie toont het museum ieder jaar een of meer tijdelijke exposities. Dit zijn eigen producties, samenwerkingsprojecten of producties van derden.

Activiteiten

Het Vrijheidsmuseum organiseert regelmatig allerlei activiteiten voor jong en oud in en rondom het museum. Dit kunnen zijn: kinderactiviteiten, fieldtrips in een historisch voertuig, lezingen, rondleidingen, etc. De activiteiten die op deze pagina staan vinden veelal plaats in het Vrijheidsmuseum zelf, maar bij gelegenheid kan dit ook op een andere locatie gebeuren. Dit wordt per activiteit vermeld.

Programma en prijzen zijn onder voorbehoud. Vrienden van het Vrijheidsmuseum hebben op vertoon van de vriendenpas gratis toegang tot alle evenementen, tenzij anders aangegeven.

Adres Vrijheidsmuseum

Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Tel.: 024-3974404

Email: welkom@vrijheidsmuseum.nl

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag: 10.00-17.00 uur Zon- en feestdagen: 12.00-17.00 uur

Het Vrijheidsmuseum is op 1 januari (Nieuwjaarsdag) en 25 december (1e Kerstdag) gesloten. Bij bepaalde evenementen kan het museum soms langer geopend zijn. Raadpleeg daarvoor altijd de website.

Route & parkeren

Vanaf station Nijmegen Centraal kunt u stadsbus 5 nemen naar Groesbeek. U kunt uitstappen bij de halte ‘De Oude Molen’. Vanaf deze halte is het slechts 5 minuten lopen naar het museum. Het Vrijheidsmuseum heeft een ruime gratis parkeerplaats en er zijn invalideparkeerplaatsen bij de hoofdingang. Bussen kunnen gasten uit laten stappen voor de hoofdingang van het museum. Vervolgens kunt u uw bus of touringcar parkeren in de aangewezen parkeervakken. Daarnaast kunt u bij het museum uw fiets stallen en is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen aanwezig.

Voor overige parkeermogelijkheden, de route en de mogelijkheden per openbaar vervoer kunt u gebruik maken van onderstaande kaart.

Maak hier je reservering.

Over de Bedrijvengids

De bedrijvengids is uw one-stop bron voor betrouwbare informatie over lokale ondernemingen en diensten. Het biedt een uitgebreide lijst van bedrijven, variërend van loodgieters tot restaurants, compleet met contactgegevens en beoordelingen. Met behulp van een bedrijvengids vindt u snel en efficiënt de dienst die u nodig heeft.