De Bastei

Openingstijden

Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
10:00 - 17:00

Contact Informatie

De Bastei

De Bastei: Het Verleden, Heden en Toekomst van Nijmegen aan de Waal

De Bastei is niet alleen een museum maar ook een levendige ontmoetingsplek waar heden en verleden samensmelten. Gelegen in het hart van Nijmegen, brengt De Bastei de rijke geschiedenis van de stad en haar omgeving tot leven. Als je eenmaal voet zet in deze historische toren, begint een fascinerende reis door de tijd.

Educatieve Programma’s en Activiteiten

Naast de vaste tentoonstellingen organiseert De Bastei regelmatig educatieve programma’s, workshops en tijdelijke exposities die dieper ingaan op specifieke aspecten van natuur en geschiedenis. Het aanbod varieert van kinderactiviteiten tot lezingen en rondleidingen, waardoor dit een ideaal dagje uit is voor zowel gezinnen als geschiedenisliefhebbers.

Duurzaamheid en Behoud

Wist je dat ze zich enorm inzetten voor duurzaamheid en natuurbehoud. Dit is niet alleen terug te zien in de tentoonstellingen, maar ook in de bedrijfsvoering van het museum. Zo wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van duurzame materialen en energiebronnen, en draagt het museum actief bij aan lokale en regionale groeninitiatieven.

Museumcafé met Uitzicht

Het Museumcafé is de kers op de taart na je bezoek aan deze geweldige plek. Hier kun je genieten van een assortiment aan drankjes en snacks, terwijl je uitkijkt over het prachtige landschap van de Waal. Het is de perfecte plek om even te ontspannen en de opgedane kennis te laten bezinken.

In De Bastei ervaar je een naadloze samensmelting van verleden, heden en toekomst, met een sterke focus op educatie, duurzaamheid en gemeenschapszin. Een bezoek aan dit unieke museum is dan ook meer dan de moeite waard.

Over de Bedrijvengids

De bedrijvengids is uw one-stop bron voor betrouwbare informatie over lokale ondernemingen en diensten. Het biedt een uitgebreide lijst van bedrijven, variërend van loodgieters tot restaurants, compleet met contactgegevens en beoordelingen. Met behulp van een bedrijvengids vindt u snel en efficiënt de dienst die u nodig heeft.