Zaal huren in Nijmegen? Tips voor de beste keuze

Organiseer je een feestje, evenement of ben je op zoek naar een goede vergaderruimte? Dan is een goede locatie natuurlijk een pré. Maar hoe ga je in de zoektocht naar een locatie nou eigenlijk te werk? Waar moet je aan denken? En bovenal waar vind je de beste locatie binnen je budget? In dit artikel willen we je een eindje op weg helpen. Ook vind je onderaan de pagina een lijst met bedrijven die aan zaalverhuur doen. Kijk hier dus vooral even tussen.

zaal huren in nijmegen

De soorten zalen die je kunt huren

Er zijn in Nijmegen allerlei verschillende zalen te huur. Van vergaderruimtes tot sportzalen. Van casual barretjes tot chique eetgelegenheden. Er is voor ieder wat wils. Ben je op zoek naar een vergaderruimte, dan is misschien een zaal bij één van de Van Der Valk hotels wat voor jou. Organiseer je een teamuitje, dan is misschien Fort Lent een leuke locatie. Wil je een zaal huren voor een symposium of congres, dan zijn de stadsschouwburg, de Lindenberg of concertgebouw De Vereeniging uitstekende locaties. Voor een borrel zijn ’t Sfeerhuys, café Samson of Selbachs leuke opties. Voor en trouwerij zijn bijvoorbeeld Mister Panda en de Waagh uitstekende locaties. En voor een thema-avond is misschien de Old Cave in de binnenstad weer wat meer geschikt. Kortom, voor elk evenement is wel een geschikte locatie te vinden. Check voordat je een zaal gaat huren natuurlijk wel even of de zaal voldoende capaciteit heeft voor je gastenlijst.

trouwlocatie huren in nijmegen

Wel of geen arrangement?

De beschikbaarheid van arrangementen en/of catering verschilt per zaal. Vele locaties beschikken wel over een vorm van catering. Sommige zalen bieden zelfs themafeesten, georganiseerde pubquizen, professionele dj-booths of georganiseerde spelletjes/activiteiten aan. Je kunt hierin natuurlijk altijd overleggen met de locatie zelf. Op sommige locaties is het verplicht om catering/consumpties van de locatie te nemen bij de zaalhuur. Wil jij liever een zaal huren zonder catering of een zaal huren met eigen drank en consumptie, kijk dan even goed na of dit mag. Staat het er niet duidelijk bij? Overleg dan even met de locatie zelf. 

Wat zijn de kosten van een zaal huren in Nijmegen?

Een zaal huren in Nijmegen kan al vanaf 19,50 per persoon, maar de kosten zijn natuurlijk geheel afhankelijk van jouw wensen en de locatie die je kiest. Wil je catering of een arrangement bij je zaal, dan zul je natuurlijk wat meer moeten betalen. Daarentegen wordt wel alles voor je geregeld en heb jij minder dingen om je druk over te maken. Op basis van jouw wensen kun je een offerte aanvragen bij de verschillende locaties. Dus ga op zoek, vergelijk en vindt de perfecte locatie voor jou.

De bereikbaarheid

Nijmegen is natuurlijk een drukke stad en je kunt lang niet overal gratis parkeren. Kijk dus voor dat je een zaal gaat huren goed naar de bereikbaarheid en parkeergelegenheid. Vooral bij een groot evenement met veel gasten, is parkeergelegenheid extra belangrijk. Wil je graag dat je gasten gratis kunnen parkeren, dan is het goed om uit te zoeken of dit in de buurt kan. Zijn er mensen die met het OV komen? Kijk dan of dit een beetje te doen is voor je gasten. Je kunt ook altijd met de locatie zelf overleggen over de bereikbaarheid en parkeergelegenheden. Zij willen je vaak met alle liefde helpen bij je vragen. 

catering huren nijmegen

Overzicht zaal huren in nijmegen

Ook leuk om te lezen