Waarom kun je beter Een Huisdierenverzekering Afsluiten?

Verzekering voor huisdieren

Omdat ze deel uitmaken van ons leven hebben onze huisdieren ook het recht om goed verzekerd te zijn, zodat ze een beter leven kunnen leiden. Steeds meer mensen kiezen voor een huisdierverzekering, en willen hiermee zeker weten dat hun honden, katten of welk ander huisdier dan ook, goed verzekerd is voor de kosten van de dierenarts. Hoewel sommigen het idee overbodig vinden, hebben deze verzekeringen juist enorme voordelen voor zowel dieren als hun eigenaren. Ontdek in dit artikel welke dat precies zijn.

hond in nijmegen

Wat is een huisdierenverzekering?

Laten we eerst eens kijken wat een ziektekostenverzekering voor huisdieren is. Dit is een niet-verplichte verzekering die je kunt afsluiten om kosten in verband met de gezondheid van jouw huisdieren af te dekken. Dit kunnen onvoorziene dierenartskosten zijn die verband houden met ziekten of een ongeluk. Deze verzekering is niet van toepassing op kosten van jouw dieren die al vóór het afsluiten van de verzekering zijn ontstaan.

De huisdierverzekering dekt in het algemeen de verschillende onderzoeken die dieren moeten uitvoeren, de verschillende consultaties van dierenartsen, de analyses die moeten worden uitgevoerd, medicijnen, vaccins, ontwormingskuur, enz.

In de regel informeert de verzekeringsmaatschappij je vooraf over alle kosten die door de verzekering worden gedekt; Dit om onaangename verrassingen te voorkomen. Houd er rekening mee dat bepaalde kosten niet worden gedekt door de verzekering, waaronder soms verschillende dieetvoeding die je aan het dier moet geven, of bepaalde kosten zoals die met betrekking tot oogprothesen of de elektronische chip.

katten in nijmegen

Wat zijn de voordelen van het afsluiten van een huisdierenverzekering?

Er zijn enkele voordelen aan het hebben van een huisdierenverzekering, vooral als je veel huisdieren hebt, en hierdoor ook vaak hoge kosten zou kunnen hebben door de dieren. Wij zetten een aantal van de voordelen hieronder even op een rijtje.

De verzekering stelt je in staat jouw huisdieren de best mogelijke zorg te bieden

Onze huisdieren verdienen altijd de beste zorg. Je kunt de verschillende ongelukjes en ziektes niet altijd voorkomen. Wat we wel kunnen doen is ervoor zorgen dat er een mogelijkheid is om hen de best mogelijke zorg te geven wanneer dit wel een keer gebeurt. Diergeneeskunde is echter vaak duur. Om dieren de beste diagnoses te kunnen bieden, aarzelen dierenartsen niet om ze te laten analyseren, bloedonderzoek en diverse andere onderzoeken te laten doen.

Dit alles brengt hoge kosten met zich mee. Als ze niet door de verzekering worden gedekt dan zijn deze kosten soms bijna onbetaalbaar. Sommige bedrijven ondersteunen zelfs alternatieve geneeswijzen zoals aromatherapie, osteopathie, enz. De meeste bieden all risk-formules en ook dekking bij een ongeval, soms zelfs in het buitenland.

lekker je hond aaien in nijmegen

Voor preventieve handelingen

Zoals het gezegde luidt: voorkomen is beter dan genezen. Dat is logisch op het gebied van gezondheid. Sommige verzekeringsmaatschappijen nemen preventieclausules op in het contract, zodat het dier kan profiteren van allerlei soorten zorg om bepaalde ziekten te voorkomen. Onder de uitgaven met betrekking tot preventie zijn er bijvoorbeeld ontwormingsmiddelen, vaccinaties, shampoos voor dieren en soms zelfs bepaalde therapeutische voedingsmiddelen als de behoeften van het huisdier daarom vragen.

Verzekering voor bepaalde specifieke behoeften

Dieren zijn niet helemaal zoals wij mensen. De verschillende rassen hebben allemaal specifieke behoeften en kenmerken die uniek zijn voor hen. Een waakhond zoals een Duitse herder heeft bijvoorbeeld niet dezelfde behoeften als een Chihuahua die vaak gewend is om binnenshuis te leven. De eerste zal wellicht resistenter zijn door altijd buiten te zijn in de gezonde buitenlucht, maar de tweede kan kwetsbaarder zijn en vereist dan dus meer preventieve zorg. Voordat je jouw huisdier zelfs maar aanmeldt voor een huisdierverzekering, is het beter om bij de dierenarts te informeren naar de kenmerken van jouw dier en op basis hiervan vast te stellen welke verzekering met welke opties hij nodig heeft.

Om het levenseinde van jouw huisdier te verzekeren

Net als mensen worden dieren veel kwetsbaarder als ze een bepaalde leeftijd bereiken. De zorg die aan hen moet worden gegeven moet hier dus op afgestemd zijn. Soms wordt het voor de baas steeds lastiger om de verschillende preventieve behandelingen voor zijn dier op zich te nemen. Vandaar de noodzaak om al op jonge leeftijd een zorgverzekering af te sluiten. Sommige verzekeringsmaatschappijen aanvaarden de dieren tot het einde van hun leven te begeleiden om hun baasje daarvan te ontlasten. Het is zelfs mogelijk om een ​​optie op te nemen inclusief euthanasie en crematiekosten.

cavia in nijmegen

Voor een beter beheer van jouw budget

Een huisdier in huis hebben is niet makkelijk. Het verzorgen ervan vereist een apart budget, naast een budget waarmee je kunt rondkomen in het dagelijks leven. Je moet bijvoorbeeld mogelijk een verwarmingsmat kopen om meer comfort aan jouw huisdier te bieden. Een huisdierverzekering verlost je hiervan en stelt je in staat jouw budget beter te beheren. Het is echter raadzaam om jouw huisdier zo snel mogelijk te verzekeren, zeker als je wilt dat de verzekering tot het einde van zijn leven meegaat.

Voor welk dier kan een huisdierverzekering worden afgesloten?

Verzekeraars zijn vrij streng op dit punt. Om een ​​dier te accepteren moet aan bepaalde criteria worden voldaan, of het nu gaat om zijn leeftijd of zijn gezondheid. De ingeschreven dieren moeten bijvoorbeeld ingeënt zijn en een elektronische chip hebben. De prijs van de verzekeringspremie varieert enorm en is ook afhankelijk van het soort huisdier, ras, leeftijd en algemene gezondheid.

parkieten in nijmegen

Hoe werkt een verzekering voor huisdieren?

Het principe is eenvoudig en is bijna hetzelfde als bij mensen. Nadat je het verzekeringscontract hebt ondertekend, moet je een maandelijkse of jaarlijkse premie betalen, die vermeld staat in de clausule, waarmee de maatschappij de verschillende kosten kan terugbetalen die je hebt gemaakt volgens wat er in het contract is bepaald.

Zelf een spaarpotje maken of een verzekering afsluiten?

Een terechte vraag is of je niet beter zelf een spaarpotje kan maken voor wanneer je trouwe viervoeter (preventief) hulp nodig heeft. Niet iedereen kan zo’n rekening in één keer betalen of überhaupt ophoesten. Een stelregel die je eenvoudig kan aanhouden is wanneer je zeg maar €800 op je bankrekening hebt staan dat je dan geen verzekering hoeft af te sluiten. Met die €800 euro kan je de meeste onderzoeken en kleine ingrepen wel bekostigen en hiermee bespaar je maandelijks weer een aantal euro’s die je anders aan de verzekering kwijt zou zijn.

Kan je een huisdieren verzekering afsluiten in Nijmegen?

Uiteraard is het mogelijk om je huisdieren te verzekeren. (bijna) alle dierenartsen werken samen met één of meerdere verzekeringsmaatschappijen met elk hun eigen voorwaarden. Je doet er dus goed aan om deze te vergelijken.

Overzicht Huisdierenverzekering

  • Ohra huisdierverzekering
  • Petplan huisdierenverzekering

  • Petsecur dierenverzekering
  • Inshared huisdierenverzekering

  • Aegon huisdierenverzekering

  • Hema dierenverzekering