Taalles Nijmegen - Alle ins and outs

Taal is van onschatbare waarde in onze samenleving. Zonder taal zouden we ons niet kunnen uitdrukken en geen informatie kunnen overbrengen. Wil jij graag een nieuwe taal leren, maar heb je geen idee waar en hoe je dit het beste kunt doen? Of wil je beter worden in Nederlands en zoek je een goede lesschool in Nijmegen? Lees dan snel verder.

taalles nijmegen

Voor wie is het?

Taalles is voor iedereen. Jong en oud. Voor als je al wat kennis hebt of als de taal helemaal nieuw voor je is. Wat je achtergrond ook is. Er is altijd wel een geschikte taalcursus te vinden.

Klassikaal of privé

De meeste leslocaties geven klassikaal / in groepsverband les. Je kunt er ook voor kiezen om privé les te krijgen, maar dan zul je wel een stuk meer moeten betalen. Ook kun je in een klas juist weer van en met elkaar leren. Ten slotte kun je er voor kiezen om een online cursus te volgen. De mogelijkheden en aanbieders hiervoor zijn eindeloos. Voor veel mensen maakt dit de drempel om te beginnen minder hoog. Echter moet je dan wel echt zelf discipline hebben om bezig te gaan. Klassikale lessen zijn vaak beter voor als je echt aan je uitspraak wil werken en moeite hebt om discipline te vinden om thuis aan de slag te gaan.

nederlands leren bij step nijmegen

Taalles bij de Opstap in Nijmegen

De Opstap in Nijmegen biedt verschillende cursussen aan, waaronder taalles. Bij de Opstap in Nijmegen kun je klassikale lessen volgen in verschillende talen en op verschillende niveaus. Namelijk: Arabisch, Chinees, Deens, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Portugees, Russisch of Spaans. Je kunt les krijgen in verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd. De prijzen voor de cursussen variëren van 67 tot 210 euro.

Je krijgt hier klassikaal les. De Opstap heeft verschillende cursuslocaties. De taalcursussen worden vaak gegeven in Wijkcentrum De Ark van Oost, Wijkcentrum Hatert of dienstencentrum Oud Burger Gasthuis. Per cursus zijn er zo’n 10 tot 30 lessen en deze duren ongeveer 1 à 2 uur.

Wil je graag een taalcursus volgen bij de Opstap, kijk dan snel op onderstaande afbeelding.

Nederlandse les

Wil je beter Nederlands leren spreken of schrijven? Dan kun je terecht bij STEP in Nijmegen. Hier kun je les krijgen op verschillende niveaus en in je eigen tempo. Daarnaast bieden ze hier inburgeringscursussen aan. Ook hier krijg je klassikaal les, meestal 2x per week. Hoelang je les krijgt hangt af van je wensen en je niveau. Sommigen hebben een half jaar les, anderen 2 of 3 jaar.

Meestal vinden de lessen plaats onder schooltijd, zodat ouders met schoolgaande kinderen makkelijker kunnen deelnemen aan de lessen. Voor mensen die overdag werken, is er echter ook de mogelijkheid om een avondcursus te volgen (mits er genoeg aanmeldingen zijn). De prijzen variëren van 65 tot 200 euro voor inwoners van Nijmegen. Wanneer je in een AZC woont, kun je hier gratis lessen volgen. Geïnteresseerd? Kijk dan eens bij STEP Nijmegen.

Alternatieve leslocaties

  • HAN talencentrum: De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen biedt taalcursussen aan voor Duits, Engels, Nederlands, Nederlandse Gebarentaal en Spaans. De cursussen zijn over het algemeen wel een stuk duurder dan via de eerder genoemde leslocaties.
  • Radboud in’to Languages: Bij de Radboud Universiteit kun je taalcursussen volgen voor Arabisch, Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Nederlandse gebarentaal, Noors, Oekraïens, Portugees, Russisch, Spaans, Turks en Zweeds. De lessen kun je klassikaal of online volgen. Dit is wel per cursus verschillend.
  • Bij het ROC Nijmegen kun je een taalcursus Nederlands voor beginners volgen. Deze cursus is alleen niet geschikt voor mensen die inburgeringsplichtig zijn. Hoelang de cursus duurt, hangt af van je beginniveau. De cursus volg je in groepsverband en er wordt van je verwacht dat je het alfabet al wel kent.

WELKE TAAL GA JIJ LEREN?