Op Kamers in Nijmegen – Waar Begin ik Mijn Zoektocht?

Ben jij student, en heb je het voorrecht om in de prachtige stad Nijmegen te mogen studeren? Dan ben je misschien ook wel op zoek naar een studentenkamer. De meeste studenten gaan immers graag op kamers tijdens hun studie, om zodoende de ervaring helemaal compleet te maken. Maar het vinden van een kamer is een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Want waar vind je een kamer in Nijmegen?

Het vinden van een studentenkamer in Nijmegen vergt de nodige stappen. Om te beginnen is een goede voorbereiding van belang. Denk aan het bepalen van jouw favoriete buurt en het inschrijven bij diverse woningcorporaties. Ook is het zaak om veel te reageren, om zodoende de kans op een kamer te vergroten.

Wil jij meer te weten komen over de mogelijkheden van een studentenkamer huren in Nijmegen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. In het onderstaande artikel voorzien we jou namelijk van een handig stappenplan. Volg al deze stappen nauwkeurig op om zo snel mogelijk een studentenkamer in Nijmegen te vinden. Met voldoende motivatie weten wij zeker dat het jou gaat lukken.

studentenkamer in nijmegen

Compleet stappenplan kamer huren in Nijmegen

Alhoewel het vinden van een kamer niet altijd van een leien dakje gaat, is het zeker mogelijk om een studentenkamer in Nijmegen te bemachtigen. Je moet echter wel weten waar je moet zoeken. Wij hebben voor jou een simpel stappenplan opgesteld, dat zonder twijfel gaat helpen bij het vinden van een studentenkamer in deze bruisende stad.

Stap 1 – In welke wijk wil ik wonen?

Om te beginnen is het verstandig om vast te stellen in welke wijken van Nijmegen je eventueel zou willen wonen, zodat je later ook gericht kunt gaan zoeken. Onderstaand een lijstje met enkele populaire studentenwijken.

 • Nijmegen Stadscentrum
 • Nijmegen Oost
 • Nijmegen Oud-West
 • Lent

Dit is slechts een greep uit enkele wijken waar jij in Nijmegen terecht kunt. Zoek je een kamer dicht bij je studie? Dan zal je waarschijnlijk sneller in het oostelijke deel van Nijmegen terechtkomen, aangezien hier de hogescholen en universiteit zijn gevestigd. Ben je daarentegen op zoek naar een rustigere plaats met een dorpsgevoel? Dan zou Lent een goede optie voor jou kunnen zijn.

Bottendaal Thiemepark nijmegen

Stap 2 – Op welke websites kan ik terecht?

Heb jij vastgesteld welke wijken in Nijmegen voor jou tot de mogelijkheden behoren? Dan ben je nu ongetwijfeld benieuwd waar je het aanbod studentenkamers precies kunt vinden. Het zal je niet verbazen dat je hiervoor het internet op moet.

SSH& is één van de bekendste woningcorporaties in Nijmegen voor studentenkamers. Deze corporatie verdeeld al jarenlang kamers en woningen op basis van loting. Hier dien jij je dus zeker in te schrijven wanneer je op kamers wenst te gaan in Nijmegen.

Andere websites waar jij je kunt inschrijven zijn:

 • Kamernet
 • Kamerstunt
 • Direct wonen
 • Kamercentrum

Bij hoe meer aanbieders jij je inschrijft, hoe groter de kans dat jij sneller een kamer vindt. Je moet er immers wel iets voor doen.

Group,Of,Male,College,Students,In,Shared,House,Kitchen,Washing

Stap 3 – Hoe reageer ik op een kamer?

Op de hierboven besproken websites vind je een ruim aanbod studentenkamers. Iedere kamer wordt op deze websites duidelijk omschreven, en vaak staan er ook diverse foto’s bij de advertentie. Uiteraard dien je ook de huurprijs in ogenschouw te nemen. Deze dient immers wel aan te sluiten op jouw budget.

Heb jij een kamer gevonden die voldoet aan jouw eisen? Dan is het tijd om te reageren. Bij sommige websites is het noodzakelijk om een abonnement af te sluiten, voordat je daadwerkelijk kunt reageren op de woonruimte.

Nadat je hebt gereageerd op de kamer, is het een kwestie van afwachten. Eindig jij in de top 5 van deze loting? Dan krijg je vaak een persoonlijke uitnodiging om deze kamer te komen bezichtigen.

kamer in nijmegen

Stap 4 – Hoe schrijf ik me in bij de gemeente Nijmegen?

Wanneer je na de bezichtiging eindigt op nummer 1 en besluit om de woning aan te nemen, is het officieel. Echter dient er vaak nog wel het nodige papierwerk geregeld te worden, maar hier geeft de woningcorporatie doorgaans duidelijke instructies over.

Nadat je een kamer in Nijmegen hebt weten te bemachtigen, dien jij je in te schrijven bij de gemeente. Je kunt je verhuizing doorgeven binnen vier weken voordat je hier intrekt, maar uiterlijk vijf dagen nadat je officieel bent verhuisd. Doe je dit te laat? Dan riskeer je een boete van wel meer dan €300,-. Dit wil je uiteraard voorkomen.

In veel gevallen kan een verhuizing digitaal worden doorgegeven, maar soms is het nodig om dit in het gemeentehuis te doen? Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem dan altijd even contact op met de betreffende gemeente, zodat je zeker weet dat je de juiste stappen zet die passen bij jouw situatie.

gemeente nijmegen verhuizing doorgeven

Stap 5 – Wat moet ik regelen wanneer ik een kamer heb?

Bij een verhuizing komt aardig wat kijken. Soms zien studenten door de bomen het bos niet meer en wij begrijpen dat maar al te goed. Dus wat moet je nu allemaal regelen wanneer je een kamer in Nijmegen hebt gevonden? Onderstaand enkele actiepunten om jou op weg te helpen.

 • Huurcontract tekenen
 • Inschrijving gemeente (zie stap 4)
 • Verhuizing in goede banen leiden (eventueel verhuisbedrijf inschakelen)
 • Inboedel verzekeren
 • Subsidies en toeslagen aanvragen
 • Adres wijzigen bij relevante instanties

Hopelijk geeft het bovenstaande lijstje jou de nodige houvast om het gehele verhuistraject in goede banen te leiden. Wij wensen jou in ieder geval alvast heel veel succes en wie weet kan jij snel komen overnachten in Nijmegen.

Ook leuk om te lezen

NijmegenOnline.nl

NijmegenOnline.nl is de plek voor alle informatie over Nijmegen en haar prachtige omgeving. Of je nu hier komt studeren, een inwoner bent of lekker dagje op pad gaat, wij voorzien je van alle informatie