Nationaal Jeugdorkest presenteert Wintertournee met Weense Glans

Het Nationaal Jeugdorkest (NJO), bestaande uit de crème de la crème van Nederlandse conservatoriumstudenten, kondigt met trots zijn Wintertournee aan. Deze tournee, die eind januari plaatsvindt, wordt gekenmerkt door een programma met een uitgesproken Weense inslag.

Het NJO is vereerd om samen te werken met Harriet Krijgh, een internationaal vermaarde Nederlandse celliste die in Wenen woont. Krijgh’s interpretatie van Edward Elgars emotioneel geladen Celloconcert uit 1919 staat bekend om zijn diep melancholische expressie. De connectie met Wenen wordt verder versterkt door dirigent Martin Sieghart, een autoriteit op het gebied van Bruckners muziek en voormalig chef-dirigent van Het Gelders Orkest.

Wintertournee Nederlands Jeugdorkest met Harriet Krijgh

Het Wintertournee komt naar Concertgebouw De Vereeniging

De tournee wordt extra bijzonder door de uitvoering van Anton Bruckners epische Negende Symfonie, waarmee het NJO het Brucknerjaar 2024 inluidt. De symfonie, een toonbeeld van Bruckners zoektocht en vernieuwing, wordt niet alleen op Nederlandse podia gespeeld, maar ook in de Gouden Zaal van de Musikverein in Wenen – een locatie die nauw verbonden is met Bruckners leven en werk.

Deze concertreeks biedt een unieke kans om te horen hoe de muziekprofessionals van morgen zich met volle overgave storten op Bruckners mysterieuze koperklanken en intens doorleefde composities. Bezoekers worden meegenomen op een reis door de grootse muzikale landschappen van Bruckners laatste, onvoltooide meesterwerk, dat postuum in première ging in Wenen.

Concertinformatie:

– Dirigent: Martin Sieghart
– Celliste: Harriet Krijgh
– Programma: Edward Elgar – Celloconcert opus 85 in e; Anton Bruckner – Symfonie nr. 9 in d
– Tickets en informatie: [www.njo.nl/concerten](http://www.njo.nl/concerten)

Tourdata en locaties:

– 24 januari, Theater Orpheus, Apeldoorn
– 25 januari, Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen
– 26 januari, TivoliVredenburg, Utrecht
– 27 januari, Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
– 28 januari, Amare, Den Haag
– 30 januari, De Doelen, Rotterdam
– 2 februari, Goldener Saal Musikverein, Wenen

Het NJO is onderdeel van de Nationale Jeugdorkesten Nederland, het toonaangevende platform voor de ontwikkeling van jong muzikaal toptalent in Nederland.