Landgoed Buitengewoon zoekt Enthousiaste Vrijwilligers voor Nieuwe Biodiversiteitswerkgroep

Landgoed Buitengewoon, gelegen op de idyllische flanken van de stuwwal bij Groesbeek, roept natuurliefhebbers op om deel uit te maken van hun nieuw te vormen biodiversiteitswerkgroep. Dit prachtige 5 hectare grote landgoed, opgericht in 2016 door Eric en Laura Fleuren, is een levend testament van hun toewijding aan biodiversiteit. Hun inspanningen zijn recent bekroond met “De Gouden Mispel”, een erkenning voor hun bijdrage aan het behoud van het Nederlands cultuurlandschap.

Om de rijkdom aan flora en fauna op het landgoed verder te bevorderen en te onderhouden, nodigen Eric en Laura samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) vrijwilligers uit voor een informatiemiddag op vrijdag 9 februari. Geïnteresseerden die graag een bijdrage willen leveren aan dit ecologische paradijs, kunnen zich aanmelden via slgelderland.nl.

Vrijwilligers gezocht voor biodiversiteitswerkgroep landgoed Buitengewoon insectenhotel

Over de Biodiversiteitswerkgroep

Het landgoed is rijk aan diverse landschapselementen zoals hagen, heggen, houtwallen, akkerranden, en hoogstamfruitbomen. De werkgroep zal zich bezighouden met een scala aan activiteiten, van het bouwen van insectenhotels tot het onderhouden van de fruitboomgaard. Vrijwilligerswerk vindt plaats elke maandag en de laatste zaterdag van de maand, van 9.00 tot 12.00 uur.

Cursussen en Training

Nieuwe vrijwilligers krijgen de kans om deel te nemen aan cursussen in heggenvlechten en het snoeien van hoogstamfruitbomen. Met meer dan 2 kilometer aan struweelhagen en een unieke collectie van 92 zeldzame fruitrassen, biedt het landgoed een schat aan leerervaringen. Heggenvlechtcursussen door expert Jef Gielen en snoeicursussen door Ruud Borkes van SLG zijn gepland voor eind januari en februari.

Informatiemiddag: Ontdek en Doe Mee

Voor meer informatie over de werkgroep, de aangeboden cursussen en het landgoed zelf, bezoek de informatiemiddag op vrijdag 9 februari, van 14.00 tot 16.00 uur. Deze bijeenkomst is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met het landgoed, de biodiversiteitsprojecten en wat er van een vrijwilliger verwacht wordt.

Meld je aan

Geïnteresseerd in de biodiversiteitswerkgroep of de informatiemiddag? Bezoek [slgelderland.nl/projecten/biodiversiteitswerkgroep-buitengewoon](http://slgelderland.nl/projecten/biodiversiteitswerkgroep-buitengewoon) om je aan te melden.

Eric en Laura Fleuren, ambassadeurs voor biodiversiteit in Berg en Dal, nodigen iedereen uit die een passie heeft voor natuurbehoud. Leer meer over hun missie en het landgoed op [slgelderland.nl](http://slgelderland.nl).