Helen Dowling Instituut Nijmegen Verhuist naar Ruimere Locatie voor Uitgebreidere Zorg

Het Helen Dowling Instituut biedt psychologische zorg aan mensen die vastlopen door kanker. Per 5 februari verhuist het instituut naar de Professor Molkenboerstraat 9 in Nijmegen.

Het instituut is al sinds 2014 gevestigd in de regio Nijmegen. In 2014 fuseerde het Helen Dowling Instituut met het Taborhuis in Groesbeek, dat sinds 1990 psychologische zorg bood aan zo’n 400  mensen met kanker en hun naasten. Later verhuisde het Helen Dowling Instituut naar het Marikenhuis aan de Slotemaker de Bruïneweg in Nijmegen. Toen deze locatie te krap werd verhuisde het instituut naar een grotere locatie aan het Kerkenbos en vervolgens naar het Tournooiveld waar er weer een behandelkamer bij kwam.

Helen Dowling Instituut Nijmegen Verhuist naar Ruimere Locatie voor Uitgebreidere Zorg

Helen Dowling Instituut Nijmegen

Per 5 februari 2024 worden de eerste cliënten ontvangen aan de nieuwe locatie aan de Professor Molkenboerstraat 9 in Nijmegen-Oost. Met deze verhuizing krijgt het instituut er twee behandelkamers bij en een groepsruimte. Dat er vanaf nu ook groepsbehandelingen kunnen plaatsvinden is echt een meerwaarde van deze nieuwe locatie. Het Helen Dowling Instituut is behalve in Nijmegen gevestigd in Arnhem, Utrecht en Bilthoven en behandelt jaarlijks zo’n 2.300 mensen en naasten voor de psychische gevolgen van kanker. Daarnaast biedt het instituut online therapie die voor iedereen in Nederland beschikbaar is. Kijk voor meer informatie op hdi.nl.