Een Spectaculair Lichtfestijn in het Hart van het Knollenrijk – Verlichte Carnavalsoptocht Berghem 2024

Berghem, Noord-Brabant – Het bruisende hart van het Knollenrijk staat op het punt om opnieuw op te lichten met een van de meest adembenemende evenementen van Nederland: de Verlichte Carnavalsoptocht. Dit jaarlijks terugkerende spektakel vindt plaats op Carnavalszondag, 11 februari 2024, in Berghem, Noord-Brabant, en belooft een onvergetelijke ervaring te worden voor zowel de lokale bevolking als bezoekers van ver buiten de dorpsgrenzen.

Een Parade van Licht en Vreugde

Om stipt 19.00 uur zal de nacht in Berghem doorbroken worden door duizenden fonkelende lichtjes, wanneer de Verlichte Carnavalsoptocht van start gaat. De optocht, bekend als een van de grootste en meest spectaculaire carnavalsoptochten van Nederland, trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Deze bezoekers worden getrakteerd op een magische avond vol pracht en praal, waarbij praalwagens van wel 25 meter lang en 8 meter hoog door de straten van Berghem trekken, elk verlicht met duizenden lampjes en vergezeld door de vrolijke klanken van dweilorkesten, drumbands, DJ’s, en andere artiesten.

de verlichte optocht berghem carnavalszondag Knollenrijk

Een Feest van Gemeenschapszin

De Verlichte Carnavalsoptocht in Berghem is meer dan alleen een optocht; het is een viering van gemeenschapszin en creativiteit. Elk jaar staat er een thema centraal dat niet alleen de praalwagens inspireert, maar ook de vele huizen en tuinen langs het parcours die op sierlijke wijze worden verlicht en versierd. De straatverlichting wordt gedimd om de sfeer verder te verhogen, waardoor een betoverende ambiance ontstaat die de essentie van carnaval vangt.

Belangrijke Informatie voor Bezoekers

Bezoekers worden aangemoedigd om de officiële website te raadplegen voor alle informatie over de Verlichte Carnavalsoptocht, inclusief de route, parkeerinformatie en veiligheidsmaatregelen. Voor de meest actuele updates is het raadzaam de Facebookpagina van de Verlichte Optocht te volgen. Dit evenement is een prachtige gelegenheid om de unieke geest van carnaval te ervaren, samen met vrienden en familie in het hart van het Knollenrijk.

Een Warm Welkom

De organisatie van de Verlichte Carnavalsoptocht Berghem kijkt uit naar uw komst en belooft een avond vol spektakel, muziek en onvergetelijke momenten. Bereid je voor op een nacht waarin Berghem transformeert tot een levend sprookjesboek, verlicht door de warme gloed van gemeenschap en feestvreugde.

Over de Verlichte Carnavalsoptocht Berghem

De Verlichte Carnavalsoptocht in Berghem is een hoogtepunt van het carnavalsseizoen in Noord-Brabant en trekt elk jaar tienduizenden bezoekers. Het evenement staat bekend om zijn indrukwekkende praalwagens, levendige muziekoptredens en de sfeervolle verlichting die het dorp in een zee van licht onderdompelt. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de inzet van talloze vrijwilligers en de enthousiaste deelname van de gemeenschap.

Voor meer informatie:

Website: www.verlichteoptocht.nl

Facebook: https://www.facebook.com/optochtberghem/