De Bastei is het nieuwe centrum voor natuur en cultuurhistorie in Nijmegen aan de oostelijke Waalkade. Natuurmuseum Nijmegen en museum De Stratemakerstoren zijn opgegaan in De Bastei. Staatsbosbeheer en het IVN Rijk van Nijmegen zijn aangesloten als deelnemer. In De Bastei gaan deze organisaties samen het verhaal van de rivier de Waal vertellen.

Ga op ontdekkingstocht door De Bastei
Zoek je weg door dit bijzondere museum over allerlei sluippaadjes. Nog leuker kan het worden als je het speurblad ‘Ontdekkingstocht door de Bastei’ daarbij gebruikt. Deze is verkrijgbaar bij de balie in het entreegebouw.
Onderweg zie je oude muurtjes van Romeinen, sta je midden in een middeleeuws stadskasteel op een 700 jaar oude keldervloer, sluip je door een kanonsgang van een 16e-eeuwse verdedigingstoren, sta je zomaar voor een mammoetschedel en zijn er heel veel opgezette dieren en planten te bewonderen. Ga spelen met rivier en waterstand met de Sandbox. Wellicht krijg je zin om na je bezoek echt over het Waalstrand te gaan struinen als je in De Bastei gezien hebt wat je daar allemaal kunt vinden.

Waalkade 83, Nijmegen, telefoon 024 – 3297070

Museums Nijmegen

Tel / website
024 - 3297070024 - 3297070
Adres
Waalkade 83, Nijmegen, Nederland
83 Waalkade Nijmegen Gelderland 6511 XR NL