Geen groene vingers? Kies dan voor een hovenier

Lekker tuinieren? waarbij je met planten, struiken en bomen in de weer bent. Klinkt romantisch, maar in werkelijkheid is het ook keihard werken. Ja, je bent de hele dag buiten, maar als je het goed wilt doen vraagt de tuin alle seizoenen aandacht. Ook als het regent en buiten koud is. En dat terwijl je jouw tuin ook kan laten doen, door iemand die dit allemaal voor lief neemt. Er simpelweg van houdt: de hovenier.

hovenier in nijmegen

Wat doen hoveniers?

Een hovenier komt bij jou langs, bekijkt jouw tuin en bedenkt hoe het allemaal beter kan. Welke planten passen goed bij elkaar? Hoe creëer je meer privacy? Hoe maak je het onderhoudsvriendelijker? Dat soort vragen komen dan langs.

Maar daar houdt het niet op. Een hovenier kan jou ook helpen bij het aanleggen van de tuin. Dat betekent graven, egaliseren, planten, struiken en bomen plaatsen en ga zo maar door. En als de tuin eenmaal is aangelegd, dan begint het echte werk. Want een tuin heeft onderhoud nodig, en daar kan een hovenier jou wederom bij helpen. Denk aan het snoeien van planten, het maaien van gras en het verwijderen van onkruid.

Dus ja, een hovenier is eigenlijk een soort alleskunner als het om tuinen gaat. Hij bedenkt, ontwerpt, legt aan en onderhoudt. En dat allemaal om jouw tuin te laten stralen. Het is misschien geen makkelijk beroep, maar wel een belangrijke. Want zeg nou zelf, wat is er mooier dan een prachtige tuin om van te genieten?

nijmegen hovenier

Hoe kies je de beste hovenier?

en hovenier kiezen, dat klinkt makkelijker dan het is. Want hoe weet je nou welke hovenier het beste bij jouw wensen en behoeften past? Dat kan een hele zoektocht worden. Maar geen zorgen, wij geven je graag een aantal tips, om deze zoektocht makkelijker te maken.

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de ervaring van de hovenier. Hoe lang doet hij dit werk al? Heeft hij referenties of foto’s van eerdere projecten? Als hij al jarenlang tuinen ontwerpt en aanlegt, dan is de kans groot dat hij weet waar hij het over heeft.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de stijl van de hovenier. Past zijn stijl bij wat jij mooi vindt? Heb je foto’s gezien van tuinen die hij heeft ontworpen en aangelegd? En vind je dat mooi?

En dan hebben we nog het onderhoud. Want een tuin aanleggen is één ding, maar het onderhouden is minstens zo belangrijk. Vraag de hovenier daarom wat hij precies doet aan onderhoud en hoe vaak. En vergeet niet te vragen of hij ook garantie geeft op zijn werk. En hij zal vaak langskomen, dus een leuke klik is ook geen onbelangrijk punt!

En tot slot, niet onbelangrijk, is de prijs. Want tuinaanleg en -onderhoud kan behoorlijk wat kosten. Vraag daarom offertes aan bij verschillende hoveniers en vergelijk deze goed. Maar let wel op, goedkoop kan uiteindelijk duurkoop blijken te zijn. En dat wil je niet!

Dus, een hovenier kiezen is geen kwestie van een naam uit de hoed trekken. Het vergt wat onderzoek en vergelijking. Maar als je uiteindelijk de juiste hovenier hebt gevonden, dan heb je ook wat. Namelijk, een prachtige tuin waar je jarenlang van kunt genieten.

hovenier zoeken in nijmegen

Welke hoveniers raden wij graag aan in Nijmegen?

Schravenhoveniers: uit Wijchen, met meer dan 35 jaar ervaring en kennis in huis, over tuinaanleg, tuinontwerp en tuinonderhoud.

Daan Raafs: waarom? vakmanschap, persoonlijk contact en kwaliteit. Dat is waar hij voor staat, en hij kan een heleboel! Van boomverzorging tot tuinhuisjes, Daan staat voor je klaar!

Hovenier-gigant: voor goedkope tuinoplossingen, moet je bij de gigant zijn. Gigantisch genieten, voor lage prijzen!

Schouten hoveniers: laat je tuin ombouwen tot droomtuin door de hoveniers van Schouten. Met een groene basis en veel creativiteit, krijg jij jouw unieke tuin, die bij je past.

OVERZICHT HOVENIERBEDRIJVEN