dansen is weer helemaal hip hier kan je dat doen

Steeds meer mensen doen het: dansen. Het is helemaal hip en happening. Iedereen doet het ook, jongeren, dertigers, ouderen en koppels. Veel voor een andere reden, maar het is volgens iedereen een leuke bezigheid. Het is gezond, gezellig, uitdagend en vooral erg leuk. Wilt u echt goed worden in dansen, dan zijn dansverenigingen ideaal voor u. U heeft een plek om het te doen en u krijgt de nodige begeleiding.

Verschillende dansstijlen

Met dansen kun je alle kanten op, er zijn oneindig veel verschillende stijlen. Veel van deze zijn heel goed leerbaar voor de gewone plezierdanser. Een paar van deze populaire dansen zijn: Zumba, Urban Dance, Ballet, Tapdance en Breakdance. Waarschijnlijk herkent u veel van de namen, maar heeft u weinig idee van wat het precies inhoudt.


Ballet is denk ik de bekendste uit dit korte lijstje. Deze dans vaak uitgevoerd in het theater en onder rustige muziek bestaat al 200 jaar. Het is groot geworden in Italië en Frankrijk. Tot op de dag van vandaag wordt deze dansstijl veel uitgevoerd. Ballet vertelt een verhaal op een elegante manier, hierdoor is het wel een tijdrovende activiteit maar ook een belonende activiteit.

 

dansen is weer hip in nijmegen
zumba of toch klassiek dansen in nijmegen

Breakdance of toch Zumba?

Nog een super populaire dans van deze lijst is Breakdance, het beeld is vaak een hippe gast met een pet die rondjes draait op zijn hoofd. Al is deze stereotype niet onjuist dekt het niet de lading hoe ontzettend knap deze stijl is. Het vergt heel veel inzet en talent. Deze dans wordt ook vaak competitief uitgevoerd met jury en een belachelijk hoog niveau. Mede dankzij die competities is het een razend populaire stijl geworden de filmpjes van deze shows worden namelijk ongekend veel bekeken.
Zumba dansen is een combinatie van dansen en fitnessen. Het wordt vaak gegeven in sportscholen en veel gedaan door volwassenen die op een leuke andere manier fit te worden.

Dansen is voor jong en oud

Onder een goed motiverend nummer wordt er lesgegeven na de tijd zal je je erg goed voelen. Je hebt op een aparte maar ook gezellige manier aan je lijf gewerkt. Gelukkig is er voor kinderen ook genoeg opties vooral voor de jongere kinderen zijn er speciale lessen. Je hebt vaak peuter en kleuterlessen. Hier wordt gedanst met de ouders en is plezier het allerbelangrijkste. Later komt de dansstijl-keuze wel. Er wordt hier goed en veilig lesgegeven.

Waar kan je dansen in Nijmegen?

Drie Nijmeegse dansscholen bieden veel van bovenstaande dansstijlen aan:


Danscentrum Vermeulen
– Dansschool Confidans Nijmegen
MaxStudios

Alle drie zijn het goed bezochte scholen die als positief worden ervaren. Je wordt er  goed begeleid en het is beschikbaar voor alle leeftijden. Ook helpen ze met het kiezen van een dansstijl die bij jou past. Plezier staat voorop in het beleid, maar je leert er ook wat. Lijkt het je leuk om de danswereld te ontdekken meld je aan bij deze dansscholen of ga op proefles. Hopelijk zien we je binnenkort dansend voorbij komen.

OVERZICHT DANSSCHOLEN