Lindenberg Cultuurhuis

Openingstijden

Maandag
09:00 - 23:00
Dinsdag
09:00 - 23:00
Woensdag
09:00 - 23:00
Donderdag
09:00 - 23:00
Vrijdag
09:00 - 23:00
Zaterdag
10:00 - 16:00
Zondag

Contact Informatie

De Lindenberg: Het Cultuurhuis van Nijmegen

Gelegen in het hart van de oudste stad van Nederland, Nijmegen, is de Lindenberg een belangrijk cultuurhuis dat kunst en cultuur toegankelijk maakt voor een breed publiek. Hier is wat je moet weten:

Cursussen in Kunst

Bij de Lindenberg kun je terecht voor een uitgebreid cursusaanbod in kunst. Met meer dan 500 cursussen in beeldende kunst, dans, muziek, schrijven en theater is er voor elk wat wils. Of je nu een beginner of een gevorderde bent, jong of oud, de Lindenberg heeft iets voor jou.

Lindenberg Theater

Het theater biedt een breed scala aan voorstellingen, zowel professioneel als amateur. Met vier verschillende podia is er altijd wel iets interessants te zien, of je nu houdt van drama, comedy, muziek of dans.

Zaalverhuur bij de Lindenberg

Als je op zoek bent naar een plek om je eigen creativiteit de vrije loop te laten, heeft de Lindenberg verschillende zalen te huur. Of je nu een voorstelling, concert, symposium of congres wilt organiseren, of zelfs een privé-evenement zoals een borrel, receptie of feest, de Valkhofzaal, Lindenbergzaal en het Lindenberg Café zijn beschikbaar voor verhuur.

Cultuureducatie op scholen

De Lindenberg is ook actief in het onderwijs. Ze bieden cultuureducatie en activiteiten aan op zowel basisscholen als het voortgezet onderwijs. Door middel van hun programma’s in beeldende kunst, muziek, theater en dans dragen zij bij aan een brede ontwikkeling van leerlingen.

Lindenberg Café

Het Lindenberg Café is meer dan alleen een plek om te eten en te drinken; het is een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, theatermakers, cursisten en het publiek. Hier kun je kunst en cultuur ‘proeven’ en ervaren, en de zalen zijn ook beschikbaar voor verhuur voor verschillende evenementen.

In de Lindenberg komt de Nijmeegse gemeenschap samen om kunst en cultuur te ervaren, te leren en te delen. Het is een plek die inspeelt op de behoeften van diverse doelgroepen en leeftijdscategorieën, en daarmee een waardevolle toevoeging is aan het culturele landschap van de stad.