ADHD Coaching Nijmegen

Openingstijden

Maandag
17:00 - 22:00
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
Gesloten
Donderdag
Gesloten
Vrijdag
09:00 - 16:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Contact Informatie

ADHD Coaching Nijmegen

Wat geeft jou energie? Wat kun je goed en waar word je blij van? Ik ben Anouk Scheres, doctor in de psychologie, al ruim 25 jaar bezig met onderzoek naar en onderwijs over ADHD, aan de Radboud Universiteit. Sinds drie jaar werk ik daarnaast ook als ADHD-coach in Nijmegen. Mijn missie is om jou te laten bloeien en groeien mét het ADHD-rugzakje dat je meedraagt.

Je kunt bij mij terecht voor coaching en psychologische ondersteuning. Bijvoorbeeld om te leren leven met ADHD en je weg te vinden. Of om iets heel concreets aan te pakken: leren plannen en organiseren in het dagelijkse leven. Elk traject start met een telefonische kennismaking. Daarna plannen we persoonlijke gesprekken van een uur in, in jouw ritme.

Vaak is de grootste rugzak die je als persoon met ADHD meedraagt een negatief zelfbeeld. Aandachts- en concentratieproblemen en rusteloosheid zorgen van jongs af aan voor negatieve reacties – keer op keer. En dat kan ervoor zorgen dat je negatief over jezelf gaat denken.

ADHD Coaching Nijmegen

In mijn coaching nodig ik je uit om het om te draaien: wat als je al helemaal goed bent zoals je nu bent? Dan kan jouw focus op aanpassen aan de omgeving verschuiven naar jouw binnenwereld en ontstaan er verruimende vragen zoals: wat wil ik? Wat heb ik nodig? Wat past bij mij?

ik laat me graag inspireren door humanistische psychologische theorieën zoals de zelfdeterminatietheorie. Die zegt dat motivatie ontstaat door 3 dingen:

  • Je weet waar je goed in bent.
  • Je hebt het stuur in handen om zelf keuzes te maken in het leven.
  • Je voelt je begrepen en geaccepteerd door anderen.

Daar gaan we samen mee aan de slag. De eerste uitdaging is om jezelf te begrijpen en te accepteren. De volgende stap is om te ontdekken wat je gelukkig maakt.